Zapisz się do newslettera
Cyrano de Bergerac
Restauracja
Opis
Po II Wojnie Światowej, która zakończyła prawie stuletnia działalność miodosytni, Józefa Rybacka-Krzyżewska otworzyła w 1946 roku na jej miejscu restauracje Pod Strzechą. Po kilku latach intensywnych prac w piwnicach kamieniczki powstaje Cyrano de Bergerac. Ta urocza postać literatury i filmu francuskiego znalazła swoje odbicie w nazwie ekskluzywnej restauracji położonej 5 metrów poniżej poziomu ulicy Sławkowskiej.

Uroczyste Otwarcie restauracji z udziałem polityków, artystów i pisarzy. Już pół roku po otwarciu restauracji, Galicyjska Akademia Smaku, której przewodniczył Michał Ronikier a duszą był Robert Makłowicz – krytyk gastronomiczny, uhonorowała Cyrano de Bergerac statuetką Złotej Kawki, jako Najlepszej Restauracji w regionie.

Kuchnia
francuska,

Przykładowe menu
Specjalność Szefa, Marmurek z Foie Gras z Kaczki - 49,50 zł

70 miejsc w lokalu
0 miejsc parkingowych
0 miejsc noclegowych

Dodatkowe opcje:
Wewnątrz lokalu
płatność kartą
przystrojenie lokalu
radio
Na zewnątrz lokalu
Brak
Godziny otwarcia:
poniedziałek12:00 - 23:00
wtorek12:00 - 23:00
środa12:00 - 23:00
czwartek12:00 - 23:00
piątek12:00 - 23:00
sobota12:00 - 23:00
niedziela12:00 - 23:00
Dane teleadresowe:

Sławkowska 26
31-014 Kraków
małopolskie

telefon: 12 411 72 88
e-mail: rest@cyranodebergerac.pl
www

Jak dojechać: ,
GPS: 50.065072044361735 19.9383341846

Sprawdź jak dojechać
Drukuj! drukuj stronę zgłoś problem
Zamknij
Rodzaj problemu


Opisz problem


Twój e-mail